آموزش و سرگرمی

جواب پرسش های درس دوازدهم صفحه ۱۱۰ تا ۱۱۲ ادبیات فارسی هفتم ؛ خدمات متقابل اسلام و ایران

جواب صفحه ۱۱۰ و ۱۱۱ و ۱۱۲ ادبیات فارسی هفتم که مربوط به سوال های درس دوازدهم خدمات متقابل اسلام و ایران از فصل ۵ اسلام و انقلاب اسلامی است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات خودارزیابی و گفت و گو و فعالیت های نوشتاری صفحه ۱۱۰ و ۱۱۱ و ۱۱۲ ادبیات فارسی هفتم می‌پردازیم.

جواب صفحه ۱۱۰ تا ۱۱۲ ادبیات فارسی هفتم

در پاسخ خودارزیابی صفحه ۱۱۰ فارسی هفتم خواهیم داشت:

١- معنای «سلمانُ مِنّا اهلَ البیت» را بیان کنید.

جواب: سلمان از ما اهل بیت است.

۲- چگونه زبان فارسی به گسترش تمدن اسلامی کمک کرده است؟

جواب: ایرانیان تیز هوش و لایق با بهره‌گیری از زبان فارسی و به وسیله تبادل فرهنگ با ملت های مختلف در تکمیل و توسعه تمدن اسلامی تاثیر گذار بوده اند.

۳- به نظر شما چگونه می‌توان به تمدّن اسلام و ایران بیشتر خدمت کرد؟

جواب: با کوشش و همت در راه کسب دانش و حفاظت از فرهنگ و تمدن ملی و توسعه و معرفی آن به سایر افراد.

در پاسخ گفت و گو صفحه ۱۱۱ فارسی هفتم خواهیم داشت:

۱- تصویرهایی از هنرهای اسلامی – ایرانی تهیّه کنید و با نمایش آنها در کلاس، دربارهٔ آنها توضیح دهید.

جواب: هنرهای اسلامی ایرانی شامل انواع متنوعی از هنر همچون معماری، خوشنویسی، نقاشی، سرامیک و غیره میشود. خوشنویسی بارزترین هنر اسلامی است که می‌توان آنرا شاخص ترین هنر در پهنه سرزمینهای اسلامی دانست و آنرا به مثابه زبان هنری مشترک برای تمامی مسلمانان تلقی کرد.

جواب دیگر: می‌توانیم تصاویری از هنرهای اسلامی – ایرانی تهیه کنیم، مثل طرح‌های کاشی‌کاری مسجدها، قالی‌های دست‌بافت ایرانی، یا خوشنویسی با خط نستعلیق. این تصاویر نشان‌دهنده هنرهای زیبا و اصیل کشور ما هستند.

وقتی تصاویر را در کلاس نمایش می‌دهیم، می‌توانیم توضیح بدهیم که مثلاً کاشی‌کاری‌های مساجد، علاوه بر زیبایی، نمادی از معنویت و هنر اسلامی هستند یا خط نستعلیق به‌عنوان یکی از زیباترین خطوط فارسی شناخته می‌شود و برای نوشتن شعرهای فارسی به‌کار می‌رفته است.

۲- دربارهٔ زندگی و شخصیت یکی از بزرگان ایران که در پرتو تمدّن اسلام، به زبان و ادبیّات فارسی خدمت کرده است، تحقیق کنید و نتیجه را به کلاس ارائه دهید.

جواب: آیت الله کاشانی در ۱۲۶۱ در تهران به دنیا آمد. در شانزده سالگی راهی نجف شد. در آنجا به تحصیل علوم دینی پرداخت. پس از جنگ جهانی اول و اشغال عراق توسط انگلیس همگام با علمای مبارز به جهاد با انگلیس پرداخت که دستگیر و تبعید شد. در زمان حضور او در ایران، نهضت ملی شدن نفت شروع شد. او با رهبری نیروهای مذهبی و به حمایت از مصدق پرداخت و نقش مؤثری در ملی شدن نفت داشت.

جواب دیگر: من درباره زندگی و شخصیت سعدی شیرازی تحقیق کردم. سعدی یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایران است که در پرتو تمدن اسلامی، به زبان و ادبیات فارسی خدمت بزرگی کرده است. او در کتاب‌هایش مثل گلستان و بوستان هم اخلاق و حکمت را به زبان ساده و زیبا آموزش داده و هم به زیبایی زبان فارسی کمک کرده است.
سعدی در سفرهایش از تجربیات مختلف زندگی حرف زده و توانسته این تجربه‌ها را در قالب داستان و شعر برای مردم بیان کند. نتیجه کارهای او این است که شعرهایش هنوز هم خوانده می‌شوند و ما می‌توانیم از آنها درس بگیریم.

در پاسخ فعالیت های نوشتاری صفحه ۱۱۲ فارسی هفتم خواهیم داشت:

١- معنی واژه‌های زیر را بنویسید.

ذوق: قریحه، استعداد
ادیب: سخندان، دانشمند
ستعداد: توانایی
مظاهر: علائم، نشانه‌ها

۲- برای هریک از واژه‌های زیر دو هم خانواده بنویسید.

اخلاص: خالص، خلوص
قبول: قابل، مقبل، تقبُّل، مقابل
حافظ: محفوظ، حفاظ، محفظه، محفوظ
تمدن: مدنیت، مدنی، مدینه، مدائن

۳- ده کلمهٔ مهمّ املایی از درس پیدا کنید و بنویسید.

جواب: اخلاص، تنوع، ظهور، حصار، مبالغه، مطیع، تمثیل، مدعا، معرق سازی، متعلّق، عظیم ، استعداد، مقتدا

۴- در جمله‌های زیر، ضمیرهای پیوسته و گسسته را مشخّص کنید.

– شهید رجایی به همراهانش گفت: من این نظم را از آقای بهشتی یاد گرفته‌ام.
جواب: گسسته: من / پیوسته: ـَ ش در همراهانش

– مصطفیٰ دست‌هایش را داخل جیبش فرو برد.
جواب: گسسته: او / پیوسته: ـَ ش در دست‌هایش

– ما همه مشتاقیم تا ترجمه‌تان را بخوانیم.
جواب: گسسته: ما / پیوسته: -ِ تان در ترجمه‌تان

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۱۱۰ و ۱۱۱ و ۱۱۲ فارسی هفتم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 3 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا