آموزش و سرگرمی

جواب فعالیت فردی و گروهی و تفکر و تمرین و تحلیل کنید صفحه ۴ تا ۱۱ درس اول اقتصاد دهم انسانی ؛ کسب و کار و کارآفرینی

جواب صفحه ۴ و ۷ و ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ اقتصاد دهم انسانی که مربوط به سوال های درس اول کسب و کار و کارآفرینی از فصل ۱ اصول انتخاب در کسب و کار است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات فعالیت فردی و گروهی و تفکر و تمرین و تحلیل کنید صفحه ۴ و ۷ و ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ اقتصاد دهم متوسطه دوم رشته انسانی می‌پردازیم.

جواب صفحه ۴ تا ۱۱ اقتصاد دهم انسانی

در پاسخ گفت و گو در کلاس صفحه ۴ اقتصاد دهم خواهیم داشت:

۱- آیا تا به حال به فکر کسب درآمد بوده‌اید؟

جواب: بله فکر کرده ام.

۲- علاقه شغلی شما در چه زمینه‌ای است؟ چه توانایی‌هایی دارید؟

جواب:در زمینه طراحی وبسایت – کد نویسی و برنامه نویسی انواع زبان های برنامه نویسی

۳- چه شغلی را برای خودتان مناسب می‌دانید یا آن را می‌پسندید؟

جواب:طراح وبسایت

۴- اگر در تعارض بین علاقه بیشتر و درآمد بیشتر گرفتار شدید، کدام را انتخاب می‌کنید؟

جواب: در پاسخ به این سوال بین درآمد و علاقه شخصی یکی را انتخاب کنید! مثلا به دنبال علاقه ام می‌روم.

۵- آیا به کارمندی و شغل‌های دولتی علاقه دارید یا اینکه دوست دارید خودتان مالک یک کسب‌وکار باشید و وقتتان را به کسی نفروشید؟

جواب: جواب این پرسش مبتنی با علاقه شما می باشد – به عنوان مثال من دوست دارم کسب و کار خودم را داشته باشم و از شغل کارمندی خوشم نمی آيد.

در پاسخ فعالیت گروهی در کلاس صفحه ۷ و ۸ اقتصاد دهم خواهیم داشت:

فرض کنید که شما پس‌ از چندین سال تلاش‌های شبانه‌روزی و درس خواندن و زحمت کشیدن، به تازگی رئیس بهترین بیمارستان خصوصی کشور شده‌اید. رسیدن به این موقعیت آرزوی بسیاری از افراد متخصص است که شما آن را با تلاش شخصی خود و به خاطر شایستگی‌هایتان کسب کرده‌اید و سرانجام اقبال به شما رو کرده و به قول قدیمی‌ها سکه به نام شما خورده است. هنوز دو سالی از این اتفاق نگذشته است که سر و کله یک ویروس بسیار مرموز در دنیا پیدا می‌شود: کووید ۱۹ یا همان کرونا ویروس!

دولت به همه بیمارستان‌های خصوصی دستور داده است که یا باید بیماران کرونایی را پذیرش کنند یا اینکه مبلغی را به عنوان کمک به مقابله با این ویروس به بیمارستان‌های پذیرش کننده بیماران کرونایی پرداخت کنند؛ آن‌هم نه یک‌بار بلکه به صورت مستمر و ماهیانه. این مبلغ نیز رقم قابل توجهی است. موضوع را در هیئت مدیره مطرح می‌کنید. شریک شما که در بیمارستان سهام دارد می‌گوید در صورت پذیرش بیمار کرونایی، او سهمش را می‌فروشد و دیگر با شما همکاری نمی‌کند. یکی دیگر از اعضای هیئت‌مدیره می‌گوید اگر رسانه‌ها متوجه شوند چه؟ نماینده بخش پرستاران با اضطراب می‌گوید جان مردم اولویت دارد اما ما هم دوست داریم زنده بمانیم. از طرف دیگر میزان مراجعات مردم به بیمارستان که ۷۰ درصد درآمد بیمارستان را تأمین می‌کرده است تقریبا به یک دهم کاهش پیدا کرده و شما با مشکل تأمین مالی مواجه‌اید. با توجه به این شرایط شما کدام یک از تصمیمات زیر را می‌گیرید؟ چرا؟ لطفا دلایل تصمیم و عواقب آن را برای خودتان یادداشت کنید و تصمیم دوستانتان را نقد کنید.

۱- در شبکه‌های مجازی تبلیغ می‌کنم که بیمارستان ما محیطی کاملاً امن و سالم دارد و هیچ بیمار کرونایی در آن وجود ندارد و هر کسی که نیازمند خدمات درمانی است، می‌تواند با خیال راحت به بیمارستان مراجعه کند. سپس متناسب با مبلغ کمک ماهیانه به بیمارستان‌های دیگر، به مبلغ ویزیت‌های درمانی خود اضافه می‌کنم.

۲- بلافاصله یک بیمارستان صحرایی را در انتهای حیاط بیمارستان تأسیس می‌کنم که ورودی جداگانه داشته باشد و هیچ ارتباطی با محیط بیمارستان نداشته باشد. برای این کار از ارتش نیز درخواست کمک می‌کنم.

۳- با مصاحبه در یکی از بخش‌های خبری به شرح اتفاقات هیئت‌مدیره می‌پردازم و می‌گویم به حکم انسان دوستی و علاقه به هم‌میهنانم تصمیم گرفته‌ام تا بیماران کرونایی را پذیرش کنم و در آخر هم از مردم درخواست دعای خیر دارم.

۴- می‌دانم که با پذیرش کرونایی‌ها خیلی از موفقیت‌هایی که تاکنون کسب کرده‌ام، از بین می‌رود، اما امید دارم که بعد از گذشت از بحران اوضاع بهتر می‌شود؛ این یک ندای قلبی است.

۵- با وام گرفتن از بانک، بخش تحقیق و توسعه بیمارستان را تقویت می‌کنم تا روی این بیماری تحقیق کنند و به یک راه‌حل برای شکست آن دست پیدا کنند و البته تا رسیدن به نتیجه ترجیح می‌دهم به بیمارستان‌های دیگر کمک مالی ارائه کنم.

۶- پس‌از کسب تجربه‌های بیمارستان‌های دیگر سعی می‌کنم با توجه به ظرفیت‌ها و توانایی‌های خودم و همکارانم و نیروهایم، به صورت کاملاً محدود (هم از نظر زمانی و هم از نظر مکانی) بیماران کرونایی را پذیرش کنم تا شرایط بعد از پذیرش را بتوانم بهتر ارزیابی کنم.

۷- موفقیت من در گروِ رضایت همه همکاران و نیروهای من است؛ پس تلاشم را می‌کنم تا جایی که ممکن است به سرمایه‌گذاران و پرستاران و هیئت‌مدیره اطمینان خاطر ببخشم و به آن‌ها اثبات کنم که برایم مهم هستند.

هر کدام از جواب‌ها به یکی از ویژگی‌های مشترک کارآفرینان موفق (در صفحه ۶) بر می‌گردد.

شما به کدام یک نزدیک‌تر هستید؟ به گزینه‌های جدید هم فکر کنید.جواب:

جواب این تمرین بر عهده دانش آموزان است – به عنوان مثال من گزینه دوم را انتخاب می کنم و به علاوه آن به مسئولین پیشنهاد می کنم برخی از بیمارستان های شهر را مختص پذیرش بیمارهای کرونایی کند و آنها را از سایر بیماران بیماری های دیگر جدا کنند تا این ویروس همه گیر نشود.

در پاسخ فعالیت فردی در کلاس صفحه ۹ اقتصاد دهم خواهیم داشت:

جواب:دست یابی به هر مقصد و هدفی هرچند مشروع، پسندیده و معقول باشد، نباید جز با ابزار و وسایل مشروع و معقول صورت بپذیرد. قداست و ارزشمندی هدف هیچگاه نمی تواند ابزار دستیابی به آن هدف را توجیه کند. وسیله و ابزار خود باید مشروع و معقول باشد تا بتواند از ابزار صحیح رسیدن به هدف مشروع باشد. بنابراین می گوییم که (هدف توجیه کننده وسیله نیست) هرجا غیر از این جمله گفته شود به عنوان تابلویی از مکر و حیله خواهد بود.

در پاسخ تفکر و تمرین صفحه ۱۰و ۱۱ اقتصاد دهم خواهیم داشت:

۱- مشخص کنید از موارد زیر، کدام مورد کارآفرینی است؟ برای پاسخ خود دلیل بیاورید و از آن دفاع کنید.

جواب:

– کار در مغازه ساندویچ فروشی خودش پاسخ: کارآفرینی است.
– تدریس در مدرسه دولتی پاسخ: کارآفرینی نیست.
– عضو نیروی فعال در ارتش شدن پاسخ: کارآفرینی نیست.
– راه‌اندازی خدمات باغبانی در منزل پاسخ: کارآفرینی است.

جواب: با توجه به اینکه کارآفرینی به معنای ایجاد کسب و کاری است که بتواند با تولید محصولات و خدمات و رفع نیازها و خواسته های مردم سودآور باشد.

۲- فرض کنید دوست شما علاقه‌مند به راه‌اندازی کارگاه ساخت اسباب‌بازی برای کودکان است. با توجه به ویژگی‌های او و ویژگی‌های کارآفرین موفق، در مورد اینکه این ویژگی‌ها چگونه به او در حل مشکلاتش کمک خواهد کرد، توضیح دهید.

جواب:

– خطرپذیری پاسخ: می تواند سرمایه و پس انداز خود را با شجاعت و تدبیر در زمینه ساخت اسباب بازی به کار گیرد.
– خوش‌بینی پاسخ: او واقع بین است و نگرانی هایی نیز دارد اما مطمئن و دلگرم به کار خود و موفقیت این فعالیت اقتصادی است.
– پرانگیزگی پاسخ: با نظم و انضباط کارها را پیش می برد و با پایداری، اشتیاق توانایی حل مشکل را دارد.
– سازماندهی پاسخ: منابع و سرمایه ها را به شکل کارا مدیریت و هماهنگ می کند.

۳- امیرعلی و ستایش بعد از اتفاق آن شب دست به کار شدند و تصمیم گرفتند که به هر قیمتی به پدر و مادرشان نشان بدهند که آن‌ها دیگر بچه نیستند و شاید در برخی موارد بهتر از بزرگ‌ترها تصمیم می‌گیرند. برای همین با تلاش فراوان اطلاعات زیر را از کارگاه تولیدی پدرشان (آقای محمدی) به‌دست آوردند:

– خرید مواد اولیه برای تولید ماهیانه: ۱۰۰ میلیون تومان
– پول آب‌ و برق و گاز و عوارض شهرداری و مالیات سالانه : ۸۰۰ میلیون تومان
– دستمزد ماهیانه هر کارگر: ۲ میلیون تومان (مجموعاً ۲۰ کارگر)
– درآمد سالانه: ۲/۵ میلیارد تومان

لطفا حساب کنید که کارگاه تولیدی آقای محمدی در طول یک سال سودده است یا زیان‌ده؟

جواب: ابتدا هزینه های ماهانه را به هزینه های سالانه تبدیل می کنیم سپس کل هزینه های سالانه را تعیین می کنیم:

میلیون تومان ۱۲۰۰ = ۱۲ × ۱۰۰ = هزینه مواد اولیه سالانه
میلیون تومان ۲۴ = ۱۲ × ۲ = هزینه دستمزد کارگر (سالانه)
میلیون تومان ۴۸۰ = ۲۰ × ۲۴ = هزینه دستمزد ۲۰ کارگر (سالانه)
میلیون تومان ۲۴۸۰ = ۴۸۰ + ۸۰۰ + ۱۲۰۰ = مجموع هزینه های سالانه
میلیون تومان ۲۰ = ۲۴۸۰ – ۲۵۰۰ = مجموع هزینه ها – در آمد = سود بنگاه

در پاسخ تحلیل کنید صفحه ۱۱ اقتصاد دهم خواهیم داشت:


– کسب‌ و کار و انگیزه راه‌اندازی آن چیست؟

جواب:راه اندازی یک کسب و کار آرزوی همه است همه مردم می خواهند کسب و کار مستقل خود را راه اندازی کنند اما کارآفرینان مستقل کم هستند، اساسا انسان مستقل و جاه طلب است به همین دلیل دوست ندارد که زیر دست دیگران کار کند. تا به او امر و نهی شود و از طرف دیگر شهرت طلبی و ثروت اندوزی از دیگر عوامل گرایش انسان ها به راه اندازی کسب و کار می باشد.

– کارآفرین موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟

جواب: ۱- داشتن علاقه و انگیزه
۲- ریسک پذیری
۳- اعتماد به نفس، سخت کوشی و عزم راسخ
۴- سازگاری و انعطاف پذیری
۵- درک کامل از محصول یا خدمات ارائه شده و بازار
۶- مدیریت پول و سرمایه
۷- برنامه ریزی
۸- مهارت های ارتباطی و ارتباطی خوب
۹- آمادگی کامل برای رویارویی با مشکل

– سود و زیان کارآفرینی و کسب‌وکار تولیدی چیست؟

جواب: اگر میزان درآمد از هزینه ها بیشتر باشد میگوییم تولید کننده از فعالیت خود سود برده، اگر درآمدهای به دست آمده از هزینه های تولید کمتر باشد کسب و کار دچار ضرر و زیان می شود.

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۴ تا ۱۱ اقتصاد دهم انسانی انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا