آموزش و سرگرمی

جواب فعالیت درس چهارم صفحه ۳۱ تا ۴۱ تاریخ دهم انسانی ؛ پیدایش تمدن؛ بین النهرین و مصر

جواب صفحه ۳۱ و ۳۲ و ۳۴ و ۳۷ و ۴۱ تاریخ دهم انسانی که مربوط به سوال های درس چهارم پیدایش تمدن؛ بین النهرین و مصر از فصل ۲ جهان در عصر باستان؛ میراث بشری است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات فعالیت صفحه ۳۱ و ۳۲ و ۳۴ و ۳۷ و ۴۱ تاریخ دهم متوسطه دوم رشته انسانی می‌پردازیم.

جواب صفحه ۳۱ تا ۴۱ تاریخ دهم انسانی

در پاسخ فعالیت ۱ صفحه ۳۱ تاریخ دهم خواهیم داشت:

با همفکری: الف- دو مورد از تأثیرات آتش بر زندگی انسا‌ن‌های نخستین را بیان کنید.

جواب: استفاده از آن برای پخت و پز ، تبدیل تاریکی به نور و سردی به گرما ، کاهش ترس انسان از طبیعت و برقراری ارتباط با محیط.

ب- توضیح دهید چرا آشنایی با آتش، شرایط مناسبی برای انسان، جهت زندگی در مناطق غیراستوایی پدید آورد؟

جواب: از آنجا که مناطق غیر گرمسیری سردتر از مناطق گرمسیری هستند ، نیاز به آتش ضروری بود ، به دنبال آشنایی با آتش ، امکان تک همسری و کشاورزی در این مناطق فراهم شد.

در پاسخ فعالیت ۲ صفحه ۳۲ تاریخ دهم خواهیم داشت:

باهمفکری: الف- بگویید به چه دلیل باستان‌ شناسان، کهن‌ترین دوران زندگی انسان را عصر سنگ نامید‌ه‌اند.

جواب: از آنجا که سنگ تنها ابزار بشر برای شکار و دفاع از خود در برابر حیوانات وحشی بود ، هم ساده و هم فراوان بود.

ب- به تصاویر ابزارهای سنگی و نمودار خط زمان دقت کنید و توضیح دهید: باستا‌ن شناسان بر اساس چه معیاری، دورهٔ پارینه سنگی را به دوره‌های قدیم، میانه و جدید تقسیم کرد‌ه‌اند؟

جواب: با توجه به نوع و تکامل ابزارهایی که از سنگ تهیه کرده‌اند

در پاسخ فعالیت ۳ صفحه ۳۴ تاریخ دهم خواهیم داشت:

به نقشه دقت کنید و سپس ارتباط میان شرایط جغرافیایی و نخستین جوامع شبانی و کشاورزی را توضیح دهید

جواب: مناطقی با بارندگی خوب و منابع آب کافی (مانند رودخانه ها و …) مورد توجه بشر قرار گرفت و به کشاورزی و دامداری علاقه مند شدند و این امر به نوبه خود منجر به پیدایش روستاها و شهرها شد.

جواب فعالیت درس چهارم صفحه ۳۱ تا ۴۱ تاریخ دهم انسانی ؛ پیدایش تمدن؛ بین النهرین و مصر

در پاسخ جست و جو و کاوش صفحه ۳۷ تاریخ دهم خواهیم داشت:

براساس برخی شواهد باستان شناختی و تاریخی، حضرت ابراهیم احتمالا حدود چهار هزار سال پیش در اور، یکی از شهرهای سومر به دنیا آمده است. او در این شهر، مبارزهٔ خود را بر ضد ستاره پرستی وبت‌پرستی آغاز کرد. با رجوع به مدخل ابراهیم در جلد دوم فرهنگ نامة کودکان و نوجوانان و یا جلد اوّل کتاب داستان پیامبران، نوشتة علی موسوی گرمارودی، سرگذشت حضرت ابراهیم را خلاصه کنید و در کلاس بخوانید.

جواب: ابراهیم در زمان حکومت نمرود در جنوب بین النهرین متولد شد. حضرت ابراهیم مخفیانه در غاری متولد شد؛ زیرا به گفته منجمان آن زمان ، فردی می آید که یکتاپرست است و با نمرود می جنگد و سرنگون می کند. نمرود دستور داده بود که بچه را پیدا کرده و بکشند. حضرت ابراهیم (ع) علیه طالع بینی و بت پرستی قیام کرد و روزی همه بتها را شکست و خواستار توحید شد. نمرود او را برای مجازات به آتش انداخت. اما با اجازه خدا آتش به گلستان تبدیل شد.

جواب فعالیت درس چهارم صفحه ۳۱ تا ۴۱ تاریخ دهم انسانی ؛ پیدایش تمدن؛ بین النهرین و مصر

در پاسخ پرسش های نمونه صفحه ۴۱ تاریخ دهم خواهیم داشت:

۱- سه تفاوت عمده دوره گردآوری خوراک با دوره تولید خوراک را بنویسید.

جواب: ۱- جمع آوری غذا: انسانها بیشتر در غارها و پناهگاههای طبیعی زندگی می کردند. ۲- غذای خود را در طبیعت یافتند یا با شکار به دست آوردند. ۳- باورهای انسان ساده و مربوط به نیروهای طبیعی بود.

۱- تولید غذا: ساخت خانه ها رواج یافت. ۲- کشاورزی ، تولید محصولات مختلف رواج یافت. ۳. خدایان متعددی پرستش می شدند ، معابد ساخته می شد و مناسک مذهبی انجام می شد.

۲- ابداع کشاورزی چه پیامدهای مهمی برای بشر داشت؟

جواب: ۱) کشاورزان برای کاشت ، نگهداری و برداشت محصولات کشاورزی تور خود را متوقف کردند و اولین روستاها را به عنوان شهرک های دائمی تأسیس کردند. ۲) به دلیل تولید بیش از حد ، برخی از افراد به غیر از تولید غذا به فعالیتهای دیگری مانند ابزارسازی ، سفال و نساجی روی آوردند و در تولید این محصولات مهارت و تخصص کسب کردند. ۳) در نتیجه تولید بیش از حد ، تجارت بین روستاهای دور و نزدیک به تدریج آغاز شد که زمینه ساز آشنایی مردم منطقه با آداب و رسوم و ایده های یکدیگر شد.

۳- تأثیر و نقش شرایط طبیعی و اقلیمی بین‌النهرین و مصر را در شکل گیری تمدن به شکل مقایسه‌ای توضیح دهید.

جواب: در هر دو سرزمین بین دو رودخانه و مصر ، کشاورزی نقش مهمی در شکل گیری تمدن ایفا کرد. در سرزمین بین دو رودخانه ، شهرهای متعددی تأسیس شد که به دلیل عدم وحدت سیاسی ، به عنوان یک دولت شهر اداره می شدند. شرایط نسبتاً باز جغرافیایی این سرزمین ورود اقوام را به این منطقه تسهیل کرد ، اما در مصر به دلیل وجود دریای مدیترانه در شمال و صحرای گرم و خشک در شرق و غرب ، ورود قبایل مهاجم کمتر و دولت مصر متمرکز بود. بود.

۴- شباهت‌ها و تفاوت‌های دین سومریان و مصریان باستان را با ذکر دلیل بیان کنید.

جواب: سومریان خدایان زیادی را می پرستیدند و معتقد بودند که هر شهری متعلق به آن خدای است. آنها معبد باشکوهی را برای خدای شهر خود ساختند و قربانی ها و هدایای زیادی را به او تقدیم کردند. آنها معتقد بودند که خدایان انسان ها را برای خدمت به خود خلق کرده اند و اگر آنها این کار را انجام ندهند ، خدایان با فرستادن سیل و طوفان آنها را مجازات خواهند کرد.

مصریان باستان نیز خدایان زیادی را می پرستیدند. حداقل نام چندین هزار خدا در نوشته های مصری مشخص شده است. البته ، مصریان خدایان خود را مهربانتر از خدایان سومری می دانستند ، شاید به این دلیل که زندگی در اطراف نیل آسان تر و دلپذیرتر از زندگی در کنار دجله و فرات بود.

۵- تأثیر حمورابی را بر تمدن بین النهرین، شرح دهید.

جواب: او یک سیستم سیاسی متمرکز با قدرت های حاکم ایجاد کرد. او قوانین مربوط به کشاورزی ، آبیاری ، تجارت برده ، ارث و ازدواج و انواع جنایات را نوشت و حکومت خود را هدیه ای از جانب خدا می دانست. بیشتر شهرت حمورابی در تاریخ به دلیل میراثی است که از خود به جای گذاشته است ، که به عنوان اولین سند قانونگذاری در جهان شناخته می شود. این کد بعداً توسط دولتهای دیگر مورد استفاده قرار گرفت.

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۳۱ تا ۴۱ تاریخ دهم انسانی انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهار =

دکمه بازگشت به بالا