آموزش و سرگرمی

جواب کارگاه نوشتن و مثل نویسی و فعالیت درس ششم صفحه ۹۷ تا ۱۰۴ نگارش دوازدهم ؛ نگارش علمی مقاله نویسی (۲)

جواب صفحه ۹۷ و ۱۰۰ و ۱۰۱ و ۱۰۲ و ۱۰۴ نگارش دوازدهم که مربوط به سوال های درس ششم نگارش علمی مقاله نویسی (۲) است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات کارگاه نوشتن و حکایت نگاری و فعالیت صفحه ۹۷ و ۱۰۰ و ۱۰۱ و ۱۰۲ و ۱۰۴ نگارش دوازدهم متوسطه دوم رشته های تجربی و ریاضی و انسانی و فنی حرفه ای می‌پردازیم.

جواب صفحه ۹۷ تا ۱۰۴ نگارش فارسی دوازدهم

در پاسخ فعالیت صفحه ۹۷ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

کتابنامه کتاب نگارش را ضمن توجّه به ارائه مطالب در معرفی هر منبع بررسی کنید.

جواب: در بخش انتهایی و کتابنامه کتاب نگارش دوازدهم، ترتیب مطالب در فهرست مطالب به خوبی رعایت شده است و اطلاعات مورد نیاز را به خواننده کتاب می دهد.
مانند: سرمد، زهره؛ بازرگان، عباس و حجازی، الهه. (۱۳۸۳). روش های تحقیق در علوم رفتاری. انتشارات آگاه.

در پاسخ فعالیت صفحه ۱۰۰ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

مقاله «سنگی زیر آب» را در پیوست کتاب مطالعه کنید و چکیده و کلید واژه های آن را بنویسید. در نوشتن چکیده به موارد زیر دقتّ داشته باشید:

  • طرح هدف
  • طرح روش کار
  • طرح یافته های اصلی
  • ارائه مهم ترین نتیجه

جواب: چکیده: این مقاله که برگرفته از یکی از اشعار هوشنگ ابتهاج است، به جای شعر او، نوآوری ها و ابتکارات او در استفاده از کلام و محتوای شعر ابتهاج به ظرافت ها، مضامین ناب و بدیع پرداخته است. در یکی از بهترین اشعار هوشنگ ابتهاج به نام (مرجان) سعی شده است با نوسرایی نگاهی متفاوت به این مقاله داشته باشیم و از تعابیر زیبا و جذاب استفاده شده است. در این نوشتار قرار است متوجه شویم که هوشنگ ابتهاج سعی کرده است رویکرد اصلی ادبیات را در این شعر نشان دهد و به عبارتی با مضامین و موضوعات جدید و شگفت انگیز به گونه ای دیگر دید.

نتیجه کلی که از این نوشتار می توان گرفت این است که هوشنگ ابتهاج یکی از بهترین شاعران معاصر است که توانسته است با بیان ظرافت ها و استفاده از ترکیب هایی با توصیف های مناسب و زیبا، او را در عرصه ادبیات به شهرت و درخشش بیاورد. می توان گفت حتی عناصر بومی اگر از دیدی متفاوت بیان شود، می تواند عناصر جهان شمول باشند.

کلید واژه ها: هوشنگ ابتهاج – غزل فارسی – شعر نو (نوسرایی) – صور خیال – ادبیات کهن – شاعران معاصر ایرانی – مرجان (دریایی) – نوآوری

در پاسخ فعالیت صفحه ۱۰۰ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

درباره کلید واژه های مقاله «یادگیری معنادار» با یکدیگر گفت و گو کنید.

جواب: همانطور که در کتاب گفته شده باید کلید واژه ها با واژه های اصلی عنوان و مسئله تحقیق و در حد امکان با سر فصل ها تناسب داشته باشد و حداقل باید یک خصوصیت از این خصوصیت های پایین داشته باشد.

۱) نکات مهم رو بیان کنند
۲) با خواندن هر کدام به موضوع اصلی پی ببریم
۳) بیانگر موضوعات جزئی باشد که در مقاله اهمیت بیشتری دارد.
کلید واژه های یادگیری معناداری: معناداری ، یادگیری ، به خاطر سپاری ، ماندگاری در حافظه هستند

و الان ما با درک مطلب بالا متوجه میشیم که کلید واژه های این موضوع فعالیت یادگیری معناداری هم با واژه ی اصلی عنوان تناسب دارند و نکات مهم را بیان می کنند و با خواندن آنها به موضوع اصلی پی میبریم در عین حال نکات جزئی موضوع را هم ببان می کنند. مانند: همین یادگیری و معناداری و به خاطر سپاری که گفته شد.

در پاسخ تمرین کارگاه نوشتن صفحه ۱۰۱ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

تمرین ۱: فهرست منابع کتاب های درسی خود را ببینید و با یکدیگر مقایسه کنید.

جواب: ما از مقایسه فهرست منابع کتاب های درسی به و به این نتیجه می رسیم که هر کتابی منابع خاص خود را دارد، به عبارت دیگر هیچ کتابی منبع یکسانی ندارد. زیرا هر کتاب موضوع علمی و تخصصی خاصی دارد و به همین دلیل می طلبد که برای تهیه و تالیف هر کتاب از منابع معتبر همان رشته استفاده شود.

تمرین ۲: چکیده، کلید واژه ها و فهرست منابع مقاله‌‌ای را که در درس گذشته تنظیم کرده اید، بنویسید.

جواب: در اینجا منظور از مقاله درس گذشته، همان مقاله تحقیقی صفحه ۹۰ درس پنجم می باشد. شما باید یک مقاله را بنویسید و بعد بخش هایی مانند چکیده، کلید واژه ها و فهرست منابع آن را مشخص کنید.

در پاسخ حکایت نگاری صفحه ۱۰۴ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

حکایت زیر را بخوانید و آن را به زبان ساده بازنویسی کنید.

سوداگری بار آبگینه داشت. یکی از باج گیران عنان بارگیرش بگرفت و بر آن بارِ آبگینه چوب دست خویش محکم فروکوفت و گفت:«ای رفیق، چه در بار داری؟» گفت:«اگر چوب دیگر زنی هیچ!»

سوداگری بار آبگینه داشت. یکی از باج گیران عنان بارگیرش بگرفت و بر آن بار آبگینه چوب دست خویش محکم فروفکت و گفت :«ای رفیق، چه در بار داری؟» گفت : «اگر چوب دیگر زنی هیچ!»

بازنویسی یک : تاجری بار شیشه و بلور داشت. یکی از کسانی که سد راه مردم می شد و چیزهای ارزشمند آن ها را به زور می گیرد افسار اسبش را گرفت و با عصای خود محکم روی شیشه ها کوبید و گفت : ای دوست در بارت چی داری؟ تاجر پاسخ داد : اگر یکبار دیگر بزنی هیچی ندارم.

بازنویسی دو : تاجری در مسیر برگشت به سرزمین خود در پشت شترش شیشه بسته بود. همینطور که داشت مسیر را طی می کرد ناگهان دزدی جلوی او را گرفت و با چوبی که در دستش داشت بر روی خورجین شتر که داخلش شیشه بود کوبید و پرسید : ای دوست در بار خود چه داری؟ تاجر جواب داد :‌ اگر همینطور با چوب دستی ات به خورجین شتر من بکوبی دیگر هیچ چیزی ندارم.

بازنویسی سوم : در زمان های قدیم تاجری با شترش در حال بازگشت به آبادی خود بوده است که در میان راه با راهزن هایی مواجه می شود. بار شتر تاجر شیشه بوده است و راهزنی که جلوی او را گرفته بود مدام با چوب خود بر روی خورجین شتر می کوبیده و می گفته ای دوست چه در خورجین داری؟ تاجر پاسخ داد : اگر ضربه دیگری بزنی هیچ چیزی آز آن باقی نخواهد ماند.

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۹۷ تا ۱۰۴ نگارش دوازدهم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا