جواب فعالیت ها درس دوازدهم صفحه ۱۳۲ تا ۱۳۸ دین و زندگی دهم ؛ یاری از نماز و روزه
جواب صفحه ۱۳۲ و ۱۳۶ و ۱۳۸ دین و زندگی دهم که مربوط به سوال های درس دوازدهم یاری از نماز و روزه از بخش ۲ قدم در راه است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات و فعالیت کلاسی و تدبر در قرآن و اندیشه و تحقیق صفحه ۱۳۲ و ۱۳۶ و ۱۳۸ دین و زندگی دهم متوسطه دوم رشته های تجربی و ریاضی و انسانی و فنی حرفه ای میپردازیم.
جواب صفحه ۱۳۲ تا ۱۳۸ دین و زندگی دهم :
در پاسخ بررسی صفحه ۱۳۲ دینی دهم خواهیم داشت:
فهم و درک درست اعمال زیر، انسان را در برابر چه گناهانی حفظ خواهد کرد؟
در پاسخ بررسی صفحه ۱۳۶ دینی دهم خواهیم داشت:
رسول خدا (ص) میفرماید: «چه بسا روزهداری که جز گرسنگی و تشنگی چیزی نصیب او نمیشود». مقصود پیامبر گرامی از این سخن چیست؟
جواب:روزه داری صرفا تحمل تشنگی و گرسنگی نیست، بلکه روزه باید واقعی باشد و روزه دار واقعی کسی است که وجودش را از گناه حفظ کند و در مقابل گناه و گناه کاری تقوا داشته باشد. (عدم بهره مندی از فواید حقیقی روزه)
در پاسخ فعالیت کلاسی صفحه ۱۳۶ دینی دهم خواهیم داشت:
با مراجعه به رسالهی توضیحالمسائل، عبارتهای زیر را تکمیل کنید.
در پاسخ اندیشه و تحقیق صفحه ۱۳۸ دینی دهم خواهیم داشت:
درباره مسائل زیر به توضیحالمسائل مرجع تقلید خود مراجعه کنید و پاسخ آن را بهدست آورید.
در پاسخ پیشنهاد صفحه ۱۳۸ دینی دهم خواهیم داشت:
دربارهی آثار و فواید بهداشتی روزه تحقیق کنید و نتیجهی آنرا در کلاس گزارش نمایید. برای این تحقیق میتوانید به کتابهای زیر مراجعه کنید:
۱- اولین دانشگاه و آخرین پیامبر، دکتر پاکنژاد
۲- فلسفهی روزه برای جوانان، اسداللّٰه محمدی نیا
۳- اهمیت پزشکی روزه در سلامت انسان، حبیب اللّٰه جعفری
۴- اهمیت روزه از نظر علم روز، احمد صبور اردوبادی
جواب: آثار و فواید روزه گرفتن:
فواید معنوی و تربیتی روزه عبارتند از تفکر و اندیشه در اسرار خلقت، تقویت تقوا و خودداری از انجام گناه، تقویت نیروی ایمان و اراده، تقویت صبر و بردباری و تحمل سختیها، یاد قیامت و تشنگی و گرسنگی آن روز و…
امام رضا علیه السلام فرمودند: «مردم به انجام روزه امر شدهاند تا درد گرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن فقر و بیچارگی آخرت را بیابند». (وسائل الشیعه، ج ۴، ص ۴، ح ۵؛ علل الشرایع، ص ۱۰)
فایده اجتماعی روزه عبارت است از: درک موقعیت اجتماعی تهیدستان توسط ثروتمندان و در نتیجه همدلی و دستگیری آنان از نیازمندان. امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنی و فقیر) مساوی گردند». (من لا یحضره الفقیه، ج ۲، ص ۴۳، ح ۱)
مهمترین اثر بهداشتی روزه، کمک به سلامت بدن است. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «المَعِدَةُ بَيتُ كُلِّ داءٍ، وَ الحِميَةُ رأسُ كُلِّ دَواءٍ؛ معده، خانه همه دردهاست و پرهيز، ريشه همه درمانها». (طبّ النبيّ صلي الله عليه و آله: ص ۱۱)
در این تحقیق به بیان فواید بهداشتی روزه پرداخته میشود.
طب قدیم و جدید ریشه بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی را تغذیه نامناسب و پرخوری میداند. پرهیز از خوردن در ساعاتی از روز در مدت معین و رعایت تغذیه مناسب بعد از آن، کمک زیادی به تندرستی و شادابی و طراوت جسم و روح انسان میکند.
روزهداری به جلوگیری از مبتلا شدن به بسیاری از بیماریها در مورد انسانهای سالم و به درمان بسیاری از بیماریها در مورد انسانهای بیمار کمک میکند.
آثار و فواید بهداشتی روزه:
۱- کاهش وزن: روزه به دلیل کاهش مصرف غذا، میتواند به کاهش وزن کمک کند و درمان چاقی و اضافه وزن باشد.
۲- بهبود سلامت قلب: روزه به دلیل کاهش مصرف غذا و کاهش فشار خون، میتواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.
۳- بهبود سلامت معده: روزه به دلیل کاهش مصرف غذا و استراحت بیشتر معده، میتواند به بهبود سلامت معده کمک کند.
۴- کاهش خطر بیماریهای مزمن: روزه به دلیل کاهش مصرف غذا و کاهش وزن، میتواند به کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان کمک کند.
۵- بهبود سیستم ایمنی: روزه به دلیل کاهش مصرف غذا و کاهش وزن، میتواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.
۶- بهبود سلامت روحی: روزه به دلیل تمرکز بر عبادت و انجام وظایف دینی، میتواند به بهبود سلامت روحی و روانی کمک کند.
بنابراین، روزه به عنوان یکی از عبادات مهم در اسلام، فواید و آثار بسیاری برای سلامتی بدن و روح دارد که در کتب بهداشتی و پزشکی نیز تأیید شده است.
در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۱۳۲ تا ۱۳۸ دین و زندگی دهم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز”در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.