جواب فعالیت های صفحه ۱۱۰ تا ۱۱۵ درس هجدهم مطالعات اجتماعی هفتم ؛ قدیمی ترین سکونتگاه های٭ ایران
جواب صفحه ۱۱۰ و ۱۱۴ و ۱۱۵ مطالعات اجتماعی هفتم که مربوط به سوال های درس هجدهم قدیمی ترین سکونتگاه های٭ ایران از فصل ۹ سرزمین ما، کاوش درگذشته های دور است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات فعالیت ها صفحه ۱۱۰ و ۱۱۴ و ۱۱۵ مطالعات اجتماعی هفتم متوسطه اول میپردازیم.
جواب صفحه ۱۱۰ تا ۱۱۵ مطالعات اجتماعی هفتم
در پاسخ به فعالیت صفحه ۱۱۰ مطالعات هفتم خواهیم داشت:
۱- کاربرگه شماره (۱۶) بررسی شواهد (سنگ نگاره) را در کلاس انجام دهید.
این سنگ نگاره در محل ابراهیم آباد اراک بر روی کوهی قرار دارد و متعلق به چند هزار سال پیش است. همانطور که مشاهده می کنید روی آن شکل هایی کنده شده است. به نظر می رسد، انسان های آن دوره تصویر حیوانی نظیر سگ، بز کوهی، قوچ، گرگ، آهو، ابزار شکار و شکارچی را روی سنگ کنده باشند.
۱- دور هر یک از موارد بالا را که می توانید در سنگ نگاره پیدا کنید خط بکشید. ✅ جواب: روی تصویر مشخص شده است.
۲- این سنگ نگاره چه مرحله ای از زندگی بشر را نشان می دهد؟✅ جواب: دوران باستان
۳- به نظر شما چرا انسان های آن دوره، چنین تصویرهایی را روی سنگ ها می کندند؟ گفت و گو کنید.
✅ جواب: علت کشیدن این تصویر ها بیشتر برای انتقال پیام و اطلاعات بین یکدیگر بوده است، همچنین آنها با این کار می توانستند اطلاعات برای ما و خودشان در جایی ثبت کنند.
این سنگ نگاره در محل ابراهیم آباد اراک بیانگر دوره ای از زندگی بشر است که شکار نقش موثر و مهمی در زندگی او داشته است و شاید برای حفظ چنین موضوع مهم و خوشایندی که مورد علاقه و دلمشغولی او بوده، اقدام به کندن آن موضوع روی سنگ کرده است.
در پاسخ به فعالیت صفحه ۱۱۴ مطالعات هفتم خواهیم داشت:
۲- به نقشه این صفحه نگاه کنید و بگویید در پدید آمدن تمدن ایلام کدام رود نقش داشته است؟✅ جواب: رود کارون
با توجه به مطالبی که در فصل های پنجم تا هفتم خواندید، بگویید شرایط جغرافیایی این منطقه چه تاثیری در به وجود آمدن این تمدن داشته است؟
✅ جواب: این منطقه دارای کوه و دشت می باشد و تمدن ایلامی ها از این منابع برای دامداری استفاده می کرده اند. بعد از گذشت زمانی با استفاده از آب رودخانه به کشاورزی پرداختند. در دشت شهرهای بزرگی ساختند و در کوه قلعه های محکمی به وجود آوردند تا در هنگام حمله دشمن از آن استفاده کنند.
۳- کاربرگه شماره (۱۷) مهرهای ایلامی را اجرا کنید.
ایلامی ها برای کارهای مختلف مثل داد و ستد و تجارت یا علامت گذاری روی بسته بندی کالاهایی که تولید می کردند، مهرهایی ساخته بودند. در این تصویرها، نمونه هایی از مهرهای به جا مانده از ایلامی ها را مشاهده می کنید.
این مهر ها مربوط به حدود پنج هزار سال پیش است که باستان شناسان آنها را پیدا کرده اند. به نظر می رسد روی این مهر ها تصاویری از فعالیت ها و کارهای مختلف آنها حک شده است.
۱- حدس بزنید هر کدام چه فعالیتی را نشان می دهد؟
✅ جواب:
تصویر اول :
نخ ریسی، پارچه یا گلیم بافی
تصویر دوم :
تهیه غذا و تولید لوازم مورد نیاز برای زندگی
تصویر سوم :
فعالیت های هنری و مذهبی آن دوران
اگر شما نیز خودتان چیزی به ذهنتان می رسد، می توانید به پاسخ های فوق آن را اضافه کنید.
۲- تصاویر را به دلخواه رنگ کنید.
رنگ آمیزی عکس ها به عهده شما می باشد، به خوبی آن را رنگ کرده و در کلاس ارائه دهید.
۴- نمودار «ویژگی های تمدن» را بخوانید. سپس به طور گروهی با توجه به مطالب آن و مشاهده تصاویر مربوط به تمدن ایلام، دلیل بیاورید که ایلام یک تمدن بوده است (برای هر ویژگی، مدارکی مثال بزنید).
✅ جواب: برخوردار بودن از حکمت.
آنها قوانینی داشتند که آن را روی لوح های گلی می نوشتند.
داشتن خط مخصوص روی آجرهای چغازنبیل.
برخورداری از هنر و معماری با مهارت عالی.
در پاسخ به فعالیت صفحه ۱۱۵ مطالعات هفتم خواهیم داشت:
۵- به تصاویر این درس توجه کنید و با همفکری یکدیگر بگویید هر یک سرگذشت کدام پیامبر الهی را نشان می دهد.
✅ جواب:
تصویر اول: حضرت نوح (ع)
تصویر دوم: حضرت ابراهیم (ع)
تصویر سوم: حضرت موسی (ع)
۶- به فهرست سوره های قرآن کریم مراجعه کنید:
الف) نام سوره هایی را که به نام یک پیامبر نامیده شده، استخراج کنید و بنویسید.
✅ جواب: ابراهیم ،آل عمران، یونس، لقمان، محمد ،نوح
ب) معنی آیات ۱۰۳ تا ۱۰۴ سوره اعراف را بخوانید. این آیات مربوط به سرگذشت کدام پیامبر الهی است؟ به طور خلاصه در کلاس تعریف کنید.
✅ جواب: مربوط به داستان حضرت موسی (ع) می باشد که در آن حضرت موسی در کاخ فرعون که آدم ظالمی بود بزرگ شد و در نهایت به پیامبری مبعوث گردید تا فرعون را سرنگون کند.
۷- به چند گروه تقسیم شوید. هر گروه با راهنمایی معلم درباره یکی از پیامبران الهی مطالبی گردآوری کنید. سپس نماینده گروه نتیجه تحقیق را در کلاس بخوانید. از مطالعه زندگی پیامبران الهی به چه نکاتی پی می برید؟
✅ جواب: می توان به داستان زندگی حضرت ابراهیم یا نو اشاره کرد. این پیامبران همواره در همه موارد از خداوند اطاعت کردند و مردم را به پرستش خدا و دست برداشتن از بت پرستی دعوت می کردند.
در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۱۱۰ تا ۱۱۵ مطالعات اجتماعی هفتم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.