آموزش و سرگرمی

جواب کارگاه نوشتن ، شعرگردانی و فعالیت درس دوم صفحه ۳۲ تا ۴۱ نگارش دوازدهم ؛ نگارش ادبی (۱) نثر ادبی

جواب صفحه ۳۲ و ۳۴ و ۳۶ و  ۳۷ و ۳۸ و ۴۱ نگارش دوازدهم که مربوط به سوال های درس دوم نگارش ادبی (۱) نثر ادبی است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات کارگاه نوشتن و مثل نویسی و فعالیت صفحه ۳۲ و ۳۴ و ۳۶ و  ۳۷ و ۳۸ و ۴۱ نگارش دوازدهم متوسطه دوم رشته های تجربی و ریاضی و انسانی و فنی حرفه ای می‌پردازیم.

جواب صفحه ۳۲ تا ۴۱ نگارش فارسی دوازدهم

در پاسخ فعالیت صفحه ۳۲ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

جمله زبانی زیر را به نثر ادبی تبدیل کنید.

زمستان گذشت و بهار آمد.

جواب: خورشید کم رمق و ناتوان انگار دوباره از خواب زمستانی عمیق و طولانی بیدار شده بود. خورشید دستان پرمهرش را به سمت زمین دراز کرده تا دوباره شکوفه ها و گل ها را به جان زمین بریزد تا بذر سبز تازگی و طراوت را به روزگار بخشد.

زمین خودش را آماده کرده است پذیرای قدوم مهربان و پر برکت بهار باشد. که به شکرانه حضور دوباره بهار فریاد بزند زندگی را دوست دارد. زمین، زمستان را بدرقه کرد تا بهار را به جایش روی صندلی میهمان نورسیده بنشاند. آری، زمستان رفت که بهار برای دل ما شوق و امید و آرزو هدیه بیاورد.

در پاسخ فعالیت ۲ صفحه ۳۴ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

متن زبانی زیر، درباره دریاست؛ آن را به متن ادبی (نثر ادبی) تبدیل کنید.

دریاها، آب های گسترده در سطح زمین هستند. موج های دریا به ویژه در هنگام وزش باد به چند متر می رسند. دریاها، منابع غذایی و بزرگ ترین پشتوانه اقتصادی کشور‌ها به شمار می آیند.

جواب: دریا ها این بیکران عمیق حیات و زندگی در دستان زمین هستند که آرامش و طوفان را در دلشان جا دادند. آن هنگام که از امواج پر هیاهوی خویش سر بر آسمان می برند، در اندیشه خروشان خویش به چه می اندیشند؟ و آن زمان که در آغوش باد آسوده خوابیده اند، به کدام آرزو آرامش دارند. دریاها این آبی سخاتمند و صبور و ساده و در بستر مهربانی خویش چه سفره ها که در خانه مردمان دنیا گسترده است و از دست گشایش و لطفش چه جان که جلوه یافته اند. دریا چراغ امید و آرزوهای مردمی است که به زندگی ایمان دارند که چشم انتظارند دل به دریا بسپارند و روزی برداشت کنند. دریا، این عظمت بی دریغ و بی انتها که در نهان وجود خویش، مظهر آرامش و آبادی است. نشانه بالندگی و زندگی است و بشارت دهنده چشمانی است که در آینه عظمت دریا، خدا را دیده اند.

در پاسخ فعالیت ۳ صفحه ۳۶ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

دو تابلوی اطّلاع رسانی به دو گونه نثر زبانی و نثر ادبی برای حمایت از کالای ایرانی بنویسید.

نثر زبانی
جواب:
 با خرید کالای ایرانی، پشتیبان کارگران زحمتکش باشیم.
حمایت از کالای ایرانی حکایت از یک نسل تلاشگر و بی ادعاست.

نثر ادبی
جواب:
 با حمایت از کالای ایرانی به رگ تولید و سربلندی ایران، خون تازه ای بریزید.
بذر اعتماد خود را در دستان کارگر ایرانی بگذارید تا درخت آینده روشن، سبز بماند.

در پاسخ تمرین کارگاه نوشتن صفحه ۳۷ و۳۸ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

تمرین ۱: متن‌های زیر را بخوانید و آنها را بر اساس دو عنصر خیال و احساس و انتخاب واژه‌های مناسب بررسی کنید.

الهی، به حرمت آن نام که تو خوانی و به حرمت آن صفت که تو چنانی، دریاب که می‌توانی.

الهی، عمر خود به باد کردم و بر تن خود بیداد کردم، گفتی و فرمان نکردم، درماندم و درمان نکردم. الهی، عاجز و سرگردانم، نه آنچه دارم، دانم و نه آنچه دانم، دارم.

رسائل جامع فارسی، خواجه عبدالله انصاری

آسمان کویر، این نخلستان خاموش و پرمهتابی که هرگاه مشت خونین و بی تاب قلبم را در زیر باران‌های غیبی سکوتش می‌گیرم و نگاه‌های اسیرم را همچون پروانه‌های شوق در این مَزرعِ سبزِ آن دوست شاعرم ر‌ها م یکنم، ناله‌های گریه آلود آن روح دردمند و تنها را می‌شنوم، ناله‌های گریه آلود آن امام راستین و بزرگم را که چون این شیع. گمنام و غریبش… سر در حلقوم چاه می‌برُد و م یگریست. چه فاجعه‌‌ای است در آن لحظه که یک مرد می‌گرید… چه فاجعه ای!

کویر، دکتر علی شریعتی

جواب: استفاده از عنصر خیال و احساس:
عمر به باد کردن ⇐ بیهوده هدر کردن عمر
بر تن خود بیداد ⇐ کردم به جسم خود ظلم کردم

انتخاب واژه های مناسب:
آسمان کویر، این نخلستان خاموش و پر مهتاب
رها کردن پروانه های شوق در این مزرعه سبز
شنیدن ناله های گریه آلود روح دردمند و تنها خوانی و چنانی و می توانی

تمرین ۲: متنی ادبی درباره یک صبح سرد و برفی زمستان بنویسید.

جواب: این اوین صبح زمستانی امسال است. خرس ها، سنجاب ها و دیگر حیوانات زمستان، که کل تابستان در کار و تلاش بودند، از دیروز همگی مرخصی گرفتند و در خانه هایشان به خوابی عمیق همچون مرگ، فرو رفتند.

از دیشب تا الان برف در حال آمدن است. برف هایی که همانند الماس های ریز و براق از آسمان به زمین می افتند و چنان دقتی در سفید کردن زمین به خرج می دهند که انگار در حال آماده کردن لباس عروس هستند.

هوا که دیگر گفتن ندارد، هوا به حدی سر شده بود است که گویا آسمان پنکه های غول پیکر خود را روشن کرده و آنها را در سردترین درجه روی ما تنظیم کرده است.

در این صبح سفید و سرد، چنان آرامش و سکوتی حاکم شده است که گویا این زمستان، خشم و نفرت جهانیان را همانند خود سرد و خاموش کرده است.

در پاسخ شعر گردانی صفحه ۴۱ نگارش دوازدهم خواهیم داشت:

شعر زیر را بخوانید و برداشتِ خود را از آن بنویسید.

عشق، شوری در نهادِ ما نهاد / جان ما در بوته سودا نهاد
گفت وگویی در زبان ما فکند / جست وجویی در درون ما نهاد
دم به دم در هر لباسی رخ نمود / لحظه لحظه جای دیگر پا نهاد

جواب: عشق از معدود کلماتی است که در این عالم بی همتا نمی توان آن را با یک کلمه و یا حتی با چند صد جلد کتاب توصیف کرد. بعضی ها می گویند عشق احساس دوست داشتنی است که از محبت فراوان پدید می آید و از حد می گذرد و می شود عشق؛ این حرفی کاملا پوچ است. عشق احساس نیست، عشق خود ذات است. عشق منشاء حیات است. عشق شور زندگی است.

عشق انقلابی است بس قوی تر از انقلاب کبیر فرانسه! انقلابی که نه خود انسان، بلکه تمام هدف انسان را دگرگون می سازد. انقلابی که روح انسان را صیقل می دهد و به عرش آسمان ها می کشاند و عاشق را نزد خالقش عزیزتر می دارد.

عشق خیلی بیشتر از یک احساس پوچ و بی فایده است که تنها قادر است نیازهای جسمی عاشق را برطرف سازد؛ عاشق نگاه معشوق خویش را مرهمی می داند بر کهنه زخم های قلب خوش و گوشه چشمی از معشوق را با هیچ چیز این دنیا معاوضه نمی کند؛ زیرا عشق در قلب وجود آدمی نفوذ می کند و هیچ چیز مادی نمی تواند جای خالی آن را پر کند، مگر خدای عزوجل.

عشق کلمه ای مقدس است؛ آن را به هر کسی ابراز نکنیم و تقدس آن را از ابین نبریم. به امید آن که عشق واقعی را نسبت به خدایمان ابراز کنیم و عاشق او باشیم و نه بندگان او …

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۳۲ تا ۴۱ نگارش دوازدهم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا