آموزش و سرگرمی

جواب فعالیت های نگارشی و درست نویسی و تصویر نویسی درس اول صفحه ۱۹ تا ۲۳ نگارش هشتم ؛ پس از تفکر و طراحی نقشه ذهنی بنویسیم

جواب صفحه ۱۹ و ۲۰ و ۲۲ و ۲۳ نگارش هشتم که مربوط به سوال های درس اول پس از تفکر و طراحی نقشه ذهنی بنویسیم است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات فعالیت های نگارشی و درست نویسی و تصویر نویسی صفحه ۱۹ و ۲۰ و ۲۲ و ۲۳ نگارش هشتم می‌پردازیم.

جواب صفحه ۱۹ و ۲۰ و ۲۲ و ۲۳ نگارش هشتم

در پاسخ فعالیت های نگارشی صفحه ۱۹ نگارش هشتم خواهیم داشت:

نوشته زیر با چاشنی طنز نوشته شده است. این نوشته را بخوانید و ساختمان آن را مشخص کنید.

بخش موضوع : ضرورت بازنویسی

بخش آغازین (مقدمه) : معمولا آثار نویسندگان بزرگ، چند بار پیش نویس می شوند و نویسنده ها هم تأیید می کنند که پیش نویس اول، لازم نیست حتما بی نقص باشد.

بخش میانی (بدنه):

بند اول: بسیاری از نویسنده ها خیلی رک و پوست کنده به شما خواهند گفت که اولین پیش نویس اثرشان، جنایتی در حق بشریت است. اما آنها به هر حال این پیش نویس اول را می نویسند، چون هیچ کس نمی تواند بدون نوشتن پیش نویس اول، نسخه یا پیش نویس دومی بنویسد.

بند دوم: اکثر نویسنده ها در دو حالت متفاوت، کار می کنند: حالت خلق و حالت ویرایشی.
حالت خلق: در این حالت شما به خودتان اجازه امتحان کردن کارهای جدید را می دهید و در عین حال به این مسئله آگاهید که این کارها ممکن است درست باشد و یا ممکن است نادرست باشد. مزخرف نوشتن در حالت خلق، اشکالی ندارد. پس سعی کنید وقتی خلق هستید، کمی در نوشتن، بی پروا باشید.

بند سوم: حالت ویرایشی: در حالت ویرایشی، هدف شما جمع و جوركردن افتضاحی است که در حالت خلق به بار آورده اید. در این حالت، شما آنچه را نوشته اید، جوری بازنویسی و اصلاح می کنید که معنی بدهند.

بند چهارم: خشکی قلم و ناتوانی در نوشتن، زمانی اتفاق می افتد که نویسنده سعی می کند، هم زمان در دو حالت خلق و ویرایشی بنویسد. هرگز این کار را نکنید. این کار مثل این است که موقع رانندگی یک پا را روی گاز بگذارید و با پای دیگر ترمز بگیرید. کمی نوشتن و بعد کمی ویرایش کردن اشکالی ندارد؛ همان طور که از قدیم گفته اند: اول بنویس؛ بعد درستش کن.

بند پنجم: به خودتان اجازه دهید، پیش نویس اولیه بدی بنویسید و این جمله را روی یک تکه کاغذ بنویسید: «من اختیار تام دارم که یک پیش نویس چرند بنویسم؛ چون پیش نویس اکثر نویسنده ها چرند هستند؛ نوبت به اصلاح که رسید؛ درستش می کنم».

بخش پایانی (نتیجه گیری) : پس اولین کاری که به عنوان یک نویسنده، انجام می دهید، باید این باشد که به خودتان اجازه نوشتن یک پیش نویس اوليه را بدهید.

در پاسخ انشا صفحه ۲۰ نگارش هشتم خواهیم داشت:

اکنون پس از انتخاب موضوع دلخواه، سفر نوشتن را آغاز کنید. با توجه به نقشه نوشتن که در درس آموختید، به سمت مقصد حرکت کنید.

موضوع :

بخش آغازین (مقدمه) : من پدرم را خیلی دوست دارم. او با من بسیار مهربان است و هر وقت از سر کار به خانه می آید مرا بغل می کند و می بوسد و با من بازی می کند.

بخش میانی (بدنه) :

بند اول: زمانی که من کار اشتباهی انجام می دهم و مادرم از دست من عصبانی می شود، پدرم به او می گوید اشکالی ندارد او هنوز بچه است و ممکن است اشتباه کند. او بعد از این که با مادرم صحبت می کند برای من توضیح می دهد که چرا نباید آن کار را انجام می دادم و من به او قول می دهم دیگر آن اشتباه را تکرار نکنم.

بند دوم: پدرم هر روز صبح زود از خواب بیدار می شود و سر کار می رود و شب به خانه بر می گردد. او به خاطر ما کار می کند تا ما بتوانیم وسایلی که دوست داریم را بخریم.

بند سوم: آخر هفته که پدرم سر کار نمی رود ما را به پارک و شهر بازی می برد و برایمان خوراکی های خوشمزه می خرد. در آن جا به همه مان خیلی خوش می گذرد.

بند چهارم: من فکر می کنم پدر من می تواند همه مشکلات را حل کند، اما مادرم می گوید فقط خدا می تواند این کار را انجام دهد و ما آدم ها ممکن است نتوانیم همه ی مشکلات را حل کنیم، اما خدا این قدرت را به پدرها داده است تا جایی که می توانند از ما حمایت کنند.

بخش پایانی (نتیجه گیری) : پدرها برای ما بچه ها هر کاری انجام می دهند تا ما راحت زندگی کنیم و خوب باشیم، ما هم باید همیشه به پدرهایمان احترام بگذاریم و به حرف های آن ها گوش کنیم.

در پاسخ درست نویسی صفحه ۲۲ نگارش هشتم خواهیم داشت:

جمله های زیر را ویرایش کنید:

این موضوع را تلفناً به دوستم گفتم.

جواب: این موضوع را تلفنی به دوستم گفتم.

برای حفظ میهن جاناً و مالاً باید تلاش کرد.

جواب: برای حفظ میهن با جان و مال باید تلاش کرد.

در پاسخ تصویر نویسی صفحه ۲۳ نگارش هشتم خواهیم داشت:

یکی از دو تصویر زیر را انتخاب کنید و درباره آن بنویسید. پس از اینکه نوشته تان را در کلاس خواندید، دوستان شما باید تشخیص دهند که انشای شما، مربوط به کدام تصویر است. (تصاویر صفحه ۲۳)

تصویر بالایی : پاییز بود. درختان پر شده بودند از برگ های رنگارنگ. روستا هوای دلگیری داشت. همه ی خانه ها همرنگ و تقریبا هم شکل بودند. هیچ هیجانی در روستا وجود نداشت. اما نیلوفر دختری هیجان طلب و مخالف کسل کنندگی بود. او چندین بار به مردم روستا گفته بود که بیایید تنوعی در روستا به وجود بیاوریم؛ اما هیچ کس حرف یک دختر 14 ساله را گوش نمی کرد. او بار ها سعی کرد تا این علاقه را در دل مردم بکارد اما نشد که نشد.

یک روز در حیاط نشسته بود و در این مورد فکر می کرد که ناگهان در ذهنش جرقه ای پدیدار شد. او با خود گفت: چرا تغییر را از خودم شروع نکنم؟ پس با اجازه ی پدر و مادرش شروع به رنگ آمیزی دیوار ها و در خانه کرد. او ابتدا در و پنجره های خانه شان را آبی خوش رنگی زد و سپس شروع به رنگ کردن دیوار ها با رنگ آبی آسمانی کرد.

نتیجه عالی شد. خانه شان بسیار زیبا و متفاوت شده بود. مردم روستا پس از دیدن خانه ی نیلوفر و دیدن خانه خودشان، به این فکر افتادند که بیایید ما هم همین کار را انجام دهیم. آنها شروع به رنگ آمیزی کردند، آبی، زرد، سفید و قرمز تا این که کارشان تمام شد. حالا روستا از بالا منظره ی دیگری داشت…

تصویر پایینی : هوا سرد است، درختان پوششی ندارند و زمین لباس سفید رنگی برتن کرده، رنگی که درختان را به لرزه انداخته است، رنگی که سکوت را به ما هدیه داده است. دیگر برفی نمی بارد ،دیگر صدای پرنده ای نمی آید، دیگر خزنده ای نیست در کمین باشد و پرنده ای نیست که از ترس آن فرار کند، تنها روستایی ست که مردمانش درخانه اند، مردمانی که از سرمای زمستان می ترسند و به خانه پناه برده اند.

خورشید به آسمان آمده است، خودش نیست، گرمایش اینجاست، گرمایی که با تمام توانش در مقابل سرمای زمستان ایستاده است و می خواهد سرما را شکست دهد و بر او غلبه کند،ولی چه فایده، بالاخره شب می شود، خورشید در آسمان گم می شود و سرما دوباره باز می گردد،اینبار وقت تلافی ست، تلافی شکستی که سرمای زمستان را دگرگون کرد.

انشایم کوتاه ولی به بلندی شب یلداست که گرمی دل ها سرمای آن شب را از یاد همه می برد، گرمای دل هایی که خورشیدشان جاودانه است و سکوت زمستان را درهم می شکند.

در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۱۹ و ۲۰ و ۲۲ و ۲۳ نگارش هشتم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا