جواب املا و درک متن و نگارش صفحه ۵۰ تا ۵۲ درس هشتم نگارش چهارم ؛ درس آزاد
جواب صفحه ۵۰ و ۵۱ و۵۲ نگارش چهارم که مربوط به سوال های املا و درک متن و نگارش از فصل ۴ فرهنگ بومی است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات املا و درک متن و نگارش صفحه ۵۰ و ۵۱ و۵۲ نگارش چهارم دبستان میپردازیم.
جواب صفحه ۵۰ و ۵۱ و۵۲ نگارش چهارم
در پاسخ به سوال های املا صفحه ۵۰ درس هشتم نگارش چهارم خواهیم داشت:
۱- از روی بند اول و بند آخر درس «شهیدان هسته ای» یک بار بنویسید.
درس آزاد: شهیدان هسته ای
مسعود علیمحمدي استاد دانشگاه تهران ومتولد همین شهر واولین دارنده ي دکتراي فیزیک
ازدانشگاه داخل ایران وازدانشمندان ارشد فناوري هستهاي ایران بود او همراه وحید کریمی
پور اولین دانشجویان پسادکترا در پژوهشگاه دانشهاي بنیادي بودند .تخصص اصلی او ذرات
بنیادي، انرژیهاي باال و کیهانشناسی بودها ست و با مرکز تحقیقات فیزیک نظري و ریاضیات
نیز طی سالهاي 1376 تا 1380 همکاري داشتهاند و در 22 دي 1388 بر اثر انفجار بمب
کنترل از راه دور به شهادت رسیدند .شهید مجید شهریاري ،متولد زنجان و داراي دکتراي
مهندسی هسته اي از دانشگاه امیرکبیر و استاد دانشگاه شهید بهشتی بود.که در 8 آذر 1389
بر اثر عملیات تروریستی به شهادت رسیدند. ایشان مدیر گروه کاربرد پرتوها، مشاور ایران در
پروژه ي سزامی و … بودند .شهید مصطفی احمدي روشن متولد روستاي سنگستان همدان
بود ایشان داراي مدرك مهندسی موادپلیمري ودرزمان شهادت دانشجوي دکتراي این دانشگاه
و معاون با زرگانی سایت هسته اي نطنز بودند .شهید داریوش رضایی نژاد متولدشهرآبدانان
ایالم بود در اول مرداد 1390 جلوي دختر وهمسرش به ضرب گلوله به شها دت رسید ایشان
داراي مدرك کارشناسی ارشد برق قدرت از دانشگاه ارومیه و پذیرفته شده در دکتراي این
رشته در دانشگاه خواجه نصیرتهران بودندایشان معاون سازمان انرژي اتمی و تخصص وي در
بررسی سیستم هاي انفجاري کالهک هاي هسته اي بود .شهید رضا قشقایی 21 دي ماه
1390 به همراه شهید احمدي روشن براثر بمب مغناطیسی به شهادت رسیدند .شهید محسن
فخري زاده)حسن محسنی(،اصالتاً ازمهاباد اصفهان ، متولد قم،دانشمند ارشد هسته اي و
موشکی وسردار سپاه و استاد دانشگاه هاي امام حسی ن ومالک اشتر ،معاون وزیر دفاع در
سازمان پژوهش و نوآوري وجزو 500 مرد قدرتمند جهان و به گفته ي دشمنان صندوقچه ي
اسرار هسته اي و پدربمب هسته اي ایران بود. که در 7 آذر 1399 براثر عملیّات انتحاري و
اصابت مستقیم گلوله به افتخار شهادت نایل آمد.
جواب: مسعود علیمحمدی استاد دانشگاه تهران و متولد همین شهر و اولین دارندهی دکترای فیزیک از دانشگاه داخل ایران و از دانشمندان ارشد فناوری هستهای ایران بود …
شهید محسن فخری زاده (حسن محسنی)، اصالتاً از مهاباد اصفهان، متولد قم، دانشمند ارشد هستهای و موشکی و سردار سپاه و استاد دانشگاههاي امام حسین و مالک اشتر …
۲- کلماتی را که دارای حروف «ص، ض، ع، ط، ح» هستند را از درس پیدا کرده و بنویسید.
ص: تخصص، اصلی، مصطفی، اصالتا، صندوقچهی، اصابت
ض: نظری، ریاضیات، رضایی، ضرب
ع: مسعود، علیمحمدی، عملیات، معاون
ط: طی، مصطفی
ح: علیمحمدی، وحید، تحقیقات، احمدی، محسن، حسن، محسنی، حسین
۳- جاهای خالی را با توجه به درس «شهیدان هسته ای» با کلمات مناسب پر کنید.
شهید …..مصطفی….. احمدی روشن مدرک مهندسی دارای مدرک …..مهندسی مواد پلیمری….. بودند. شهید رضایی نژاد معاون سازمان انرژی اتمی و …..تخصص….. وی دربررسی …..سیستمهای….. انفجاری کلاهکهای هسته ای بود. شهید فخری زاده صندوقچهی …..اسرار….. هسته ای ایران می دانستند. شهید مجید شهریاری مدیرگروه کاربرد پرتوها و مشاور ایران در پروژه …..سزامی….. بود.
در پاسخ به سوال های درک متن صفحه ۵۱ درس هشتم نگارش چهارم خواهیم داشت:
داستان زیر را بخوانید و به سوالات مطرح شده پاسخ دهید.
می گویند در کشور ژاپن مرد میلیونری زندگی می کرد که از درد چشم خواب به چشم نداشت و برای مداوای چشم دردش انواع قرصها و آمپولها را به خود تزریق کرده بود اما نتیجه چندانی نگرفته بود. وی پس از مشاوره فراوان با پزشکان و متخصصان زیاد درمان درد خود را مراجعه به یک راهب مقدس و شناخته شده می بیند. وی به راهب مراجعه می کند و راهب نیز پس از معاینه وی به او پیشنهاد کرد که مدتی به هیچ رنگی بجز رنگ سبز نگاه نکند.
پس از بازگشت از نزد راهب، او به تمام مستخدمین خود دستور میدهد با خرید بشکه های رنگ سبز تمام خانه را با سبز رنگ آمیزی کند. همین طور تمام اسباب و اثاثیه خانه را با همین رنگ عوض می کند. پس از مدتی رنگ ماشین، لباس اعضای خانواده و مستخدمین و هر آنچه به چشم می آید را به رنگ سبز و ترکیبات آن تغییر میدهد و البته چشم دردش هم تسکین می یابد.
مدتی بعد مرد میلیونر برای تشکر از راهب وی را به منزلش دعوت می نماید. راهب نیز که با لباس نارنجی رنگ به منزل او وارد میشود متوجه میشود که باید لباسش را عوض کرده و خرقه ای به رنگ سبز به تن کند. او نیز چنین کرده و وقتی به محضر بیمارش میرسد از او می پرسد آیا چشم دردش تسکین یافته؟ مرد ثروتمند نیز تشکر کرده و می گوید: «بله، اما این گران ترین مداوایی بود که تاکنون داشته ام».
مرد راهب با تعجب به بیمارش می گوید بالعکس این ارزان ترین نسخه ای بوده که تاکنون تجویز کرده ام. برای مداوای چشم دردتان، تنها کافی بود عینکی با شیشه سبز خریداری کنید و هیچ نیازی به این همه مخارج نداشتی.
از این داستان می توان حداقل دو نتیجهی اخلاقی گرفت آن ها را بنویسید.
۱- گاهی اوقات، سادهترین راه حلها بهترین هستند:
مرد میلیونر با وجود ثروت فراوان و دسترسی به بهترین پزشکان، در حل مشکل سادهای مانند چشم درد به بنبست رسید. او تلاش کرد با تغییر محیط اطراف خود، مشکل را حل کند، اما در نهایت متوجه شد که راه حل بسیار سادهتر از آن چیزی است که فکر میکرد. این داستان به ما یادآور میشود که همیشه نباید به دنبال راه حلهای پیچیده و هزینه بر باشیم. گاهی اوقات، یک تغییر کوچک در نگرش یا رویکرد ما میتواند مشکلات بزرگ را حل کند.
۲- تغییر جهان اطراف آسانتر از تغییر خودمان نیست:
مرد میلیونر تلاش کرد با تغییر رنگ همه چیز در اطراف خود، مشکل چشم دردش را حل کند. او تصور میکرد با تغییر محیط، مشکلش برطرف خواهد شد. اما راهب به او نشان داد که تغییر دیدگاه و نگرش فردی، بسیار موثرتر از تغییر محیط اطراف است. این داستان به ما میآموزد که گاهی اوقات، برای حل مشکلات، باید به جای تغییر جهان اطراف، به درون خودمان بنگریم و تغییرات لازم را در نگرش و رفتار خود ایجاد کنیم.
در پاسخ به سوال های نگارش صفحه ۵۲ درس هشتم نگارش چهارم خواهیم داشت:
درمورد دکتر اردشیر حسین پور که عدهای معتقدند وی اولین دارندهی مدرک دکترای فیزیک هسته ای و اولین شهید هسته ای گمنام ایران است تحقیق کرده و بنویسید.
دکتر اردشیر حسینپور، دانشمندی برجسته و افتخارآفرین در حوزه فیزیک هستهای ایران بودند که به دلیل فعالیتهای علمی و پژوهشی خود در این زمینه، جایگاهی ویژه در تاریخ علمی کشورمان دارند. ایشان نه تنها به عنوان اولین دارندهی مدرک دکترای فیزیک هستهای در ایران شناخته میشوند، بلکه به عنوان یکی از اولین شهدای هستهای کشور نیز تلقی میشوند.
دکتر حسینپور در اول دی ماه سال ۱۳۴۱ در تهران متولد شدند. ایشان دوران تحصیل خود را با موفقیت بسیار بالا پشت سر گذاشتند و در نهایت موفق به اخذ مدرک دکترای فیزیک اتمی از دانشگاه شیراز شدند. ایشان پس از اخذ مدرک دکترا، به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه شیراز و دانشگاه صنعتی مالک اشتر مشغول به فعالیت شدند و به آموزش دانشجویان و انجام تحقیقات علمی پرداختند.
دکتر حسینپور در طول دوران فعالیت علمی خود، پروژههای تحقیقاتی متعددی را در حوزه فیزیک هستهای انجام دادند و دستاوردهای ارزشمندی را برای کشور به ارمغان آوردند. ایشان به دلیل تخصص و دانش بالای خود در این زمینه، به عنوان یکی از چهرههای شاخص و تأثیرگذار در حوزه انرژی هستهای ایران شناخته میشدند.
در سال ۱۳۸۵، دکتر اردشیر حسینپور به طرز مشکوکی درگذشتند. برخی منابع خبری، مرگ ایشان را به ترور مرتبط دانستهاند و معتقدند که ایشان به دلیل فعالیتهای علمی خود در حوزه هستهای، مورد هدف قرار گرفتهاند. با این حال، تاکنون هیچ مدرک رسمی در این زمینه منتشر نشده است و علت دقیق مرگ ایشان همچنان نامشخص باقی مانده است.
دکتر اردشیر حسینپور به عنوان یکی از پیشگامان حوزه فیزیک هستهای در ایران، نقش بسیار مهمی در توسعه این علم در کشور ایفا کردهاند. شهادت ایشان، ضایعهای بزرگ برای جامعه علمی کشور بود و نشان از اهمیت جایگاه دانشمندان هستهای در مقابله با تهدیدات خارجی داشت.
علت اینکه دکتر حسینپور به عنوان شهید گمنام شناخته میشوند، این است که در ابتدا علت مرگ ایشان به صورت رسمی اعلام نشد و به همین دلیل، بسیاری از مردم از شهادت ایشان بیخبر ماندند. همچنین، به دلیل برخی ملاحظات امنیتی، اطلاعات دقیق در مورد نحوه شهادت ایشان منتشر نشد.
در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۵۰ و ۵۱ و۵۲ فارسی چهارم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.