جواب فعالیت کلاسی و خودت را امتحان کن و پیشنهاد صفحه ۷۶ تا ۸۴ درس ششم پیام های آسمان هفتم ؛ اسوه فداکاری و عدالت
جواب صفحه ۷۶ و ۸۱ و ۸۴ پیام های آسمان هفتم که مربوط به سوال های درس ششم اسوه فداکاری و عدالت از فصل ۳ راهنما شناسی است را در حاشیه نیوز برای شما دانش آموز فعال و کوشا آماده شده است. در این قسمت به حل گام به گام پاسخ سوالات فعالیت کلاسی و خودت را امتحان کن و پیشنهاد صفحه ۷۶ و ۸۱ و ۸۴ پیام های آسمان هفتم متوسطه اول میپردازیم.
جواب صفحه ۷۶ تا ۸۴ پیام های آسمان هفتم
در پاسخ به فعالیت صفحه ۷۶ پیام های هفتم خواهیم داشت:
به نظر شما براساس آیۀ فوق، چرا امیر مؤمنان بدون هیچ ترس و نگرانی خوابیدن در بستر پیامبر اکرم را پذیرفت؟
جواب: چون می خواستند امرهای الهی اجرا شود و خشنودی و رضایت خداوند را به درست آورند.
در پاسخ به فعالیت صفحه ۸۱ پیام های هفتم خواهیم داشت:
به نظر شما چه ارتباطی میان تقسیم بیت المال و نماز خواندن امیرالمؤمنین در همان مکان وجود دارد؟
جواب: ارتباط آن در این است که از نگاه امیرالمؤمنین، میان حق الناس (حقوق مردم) و حق الله ارتباطی برقرار است و زمانی حق الله قبول واقع می شود که حق الناس رعایت شود.
در پاسخ به خودت را امتحان صفحه ۸۴ پیام های هفتم خواهیم داشت:
۱- سه نمونه از فداکاری های حضرت علی علیه السلام را به صورت خلاصه بیان کنید.
پاسخ: ۱) دفاع از جان پیامبر (ص) در جنگ احد
۲) نبرد با عمر بن عبدود (پهلوان نامدار عرب) در جنگ خندق
۳) خواندن آیات مهم سوره توبه در میان مشرکان بیرحم مکه با صدایی بلند
۲- بنابر فرمایش امیرالمؤمنین علیه السلام خداوند از آگاهان در برابر شکم بارگی ستمگران چه عهد و پیمانی گرفته است؟
جواب: ایشان می فرمایید: اگر خداوند از آگاهان عهد و پیمان نگرفته بود که در برابر زیاده خواهی ستمگران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند و حق مظلوم را از ظالمان پس بگیرند و به او برگردانند، حکومت بر شما را رها می کردم و آنگاه می دیدید که مقام های دنیایی شما نزد من از عطسه بز بی ارزش تر است.
۳- مرد مسیحی چگونه به حقانیت دین اسلام پی برد و مسلمان شد؟
جواب: مرد مسیحی باورش نمی شد که در دادگاهی حاضر شده است که یک فرد مسیحی و پیشوا و رهبر خود را برابر می داند و حکم به سود مرد مسیحی و به زیان او می دهد. رهبر در دادگاه حاضر می شود ولی از موقعیت خود استفاده نمی کند. این گونه داوری را در دین و مکتب پیامبران می توان یافت، این دادگاه و داوری نشانه حقانیت دین شماست و مسلمان شد.
در پاسخ به پیشنهاد صفحه ۸۴ پیام های هفتم خواهیم داشت:
به کمک پدر و مادر خود داستانی از رشادت های امیرالمؤمنین در میدان نبرد و یا رفتار اخلاقی و اجتماعی ایشان پیدا کنید و در کلاس برای دوستانتان بخوانید.
جواب: جنگ اُحد، یکی از درس آموزترین وتنبّه آفرینترین نبردهای پیامبر صلی الله علیه و آله است. حضرت علی علیه السلام در این جنگ، قهرمانی بی بدیلی است و نقش او بسی برجسته بود، به این صورت که او :
او پرچم اصلی جنگ را به دست داشت. پرچم مهاجران در دست امام علی علیه السلام بود. پرچمدار مغرور مشرکان، طلحة بن ابی طلحه، با شمشیر مولا به خاک هلاکت افتاد. هشت نفر دیگر، یکی پس از دیگری پرچم مشرکان را به دست گرفتند و با ضربه های پی در پی امام علی علیه السلام کشته شدند و دیگر پرچم شرک، برافراشته نشد. متأسفانه پس از گسستن نظام سپاه اسلام و بعد از حمله غافلگیرانه دشمن، بسیاری از مسلمانان پا به فرار نهادند و امام علی علیه السلام بود که در آن هنگامه شگفت و در تنگنای حمله های دشمن، از جان پیامبر خدا محافظت کرد.
بر اساس گزارش ابن اسحاق، در این نبرد، ۲۲ تن از مشرکان کشته شدند که دوازده نفر از آنان را مولا به خاک هلاکت افکند. در این نبرد، جبرئیل، شهامت و پیکار امام علی علیه السلام را ستود و ندای ملکوتی «لا سیفَ إلّا ذوالفقارِ ولا فتی إلّا علیٌّ» در فضا پیچید. زخم های آن تندیس قهرمانی و شجاعت، بیش از نود بود با این همه زخم و پاره پارگی پیکر و ناتوانی جسم از بسیاری خونی که از بدنش رفته بود، چون سپاه کفر صحنه را ترک کرد، پیامبر خدا، حضرت علی علیه السلام را از نهانگاه فرستاد تا چگونگی سپاه دشمن را گزارش کند که صحنه را کاملاً ترک کرده اند یا نه.
در این بخش، مروری بر جواب صفحه ۷۶ تا ۸۴ پیام های آسمان هفتم انجام داده شد. با اضافه کردن عبارت “حاشیه نیوز” در آخر جستجوهای درسی خود در گوگل، به بهترین پاسخ ها دسترسی خواهید داشت. لطفاً به خاطر داشته باشید که ابتدا سعی کنید پاسخ سوالات را خودتان بیابید و سپس برای بررسی صحت آن به این پاسخ ها مراجعه کنید. اگر سوالی دارید، آن را در قسمت دیدگاه بپرسید تا معلمان و کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.